Salades

bij de BBQ

Salades bij de BBQ

Heerlijk dat de dagen weer langer worden en de temperatuur stijgt. De BBQ is deze winter eigenlijk niet weg geweest maar de producten die erop gaan en die je erbij serveert gaan bij ons wel met de seizoenen mee. Naast het zelf marineren van vlees en vis maak ik de bijgerechten en eventuele sauzen altijd zelf. Veel lekkerder dan kant en klaar en uit pakjes en zakjes. Lekkere gezonde bijgerechten die heerlijk smaken en de tafel ook nog eens mooi aankleden. 

Afgelopen weekend heb ik 3 salades uitgeprobeerd die de moeite waar zijn om te delen.
Een venkel sinaasappel salade, een salade van watermeloen met feta en munt en een Russische salade uit Andalusië. Ik heb de recepten gevonden op internet (klik op het gerecht voor de link). Geen ingewikkelde ingrediënten, allemaal verkrijgbaar in de supermarkt. In de Russische salade worden piquillo pepers. Die kon ik niet krijgen op dat moment en heb daarvoor in de plaats zoete puntpaprika gebruikt.
De Russische salade is het meeste werk maar kun je prima een dag van tevoren maken. Juist lekker zodat de smaken goed kunnen intrekken. 

Eet smakelijk!

Tips en weetjes

Tips en weetjes
Tegenwoordig zijn er kleine watermeloenen in de handel. Ik heb ze in ieder geval bij AH en Jumbo gezien. Deze watermeloenen zijn pitloos. Scheelt een boel schoonmaakwerk.
Koop je munt (en koriander, peterselie en bieslook) bij de Turkse of Marokkaanse winkel. Jij krijgt een grotere bos dan de kleine plastic bakjes van de supermarkt voor dezelfde prijs of soms minder. En je hebt nog over om muntthee van te maken. 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *