Kippedijen

van de bbq met avocadosalade met geitenkaas

Kippedijen van de bbq met avocadosalade met geitenkaas

Als de zon weer gaat schijnen en de temperatuur stijgt krijg ik altijd weer zin om de bbq aan te steken. Met een lekker stukje vlees of vis en een salade maak je mij altijd blij!
Bij mij begint de voorpret al bij het bedenken van wat er op de bbq gaat. Marinades en rubs maak ik altijd zelf. Even googelen en tal van recepten verschijnen. Soms lastig kiezen. Op de website van big green egg vond ik een fantastische rub voor kip die ik graag met je deel: Krokante kip met basic rub.
Ik gebruikte kippedijen. Het is het lekkerst als je de kip een paar uur in de koelkast in een zipzakje marineert. De smaken trekken dan lekker in de kip.
Verwarm de bbq op vol vermogen. Als je de kippedijen op de bbq legt (wij gebruikten een gasbbq) zet je de brander aan de kant waar je de kip legt uit en de andere op half vermogen. Na ongeveer 10-15 minuten zijn ze gaar (controleer even), haal ze van het rooster en leg op een bord. Verwarm de bbq wederom op vol vermogen en als de bbq goed warm is leg je de kippedijen nog even 1 minuut op het rooster om ze mooi bruin te roosteren. Zie het resultaat op de foto’s. Zoooooo lekker!

Het recept van de avocadosalade vond ik op de website van Paulines Keuken: recept salade. Sowieso een erg leuke website met heerlijke en gemakkelijke recepten. 

De croutons maakte ik zelf van zuurdesembrood. In stukjes snijden en in olijfolie (Elizondo coupage) bakken tot ze bruin en krokant zijn. Even laten afkoelen op keukenpapier en daarna over de salade strooien. Coupage en Picual olijfolie kun je tot 190 graden Celsius verwarmen en zijn geschikt om in te bakken te frituren. 

Tips en weetjes

Woon je in de buurt van IJsselstein? Bij Peterbaktbrood vind je heerlijk ambachtelijk brood gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen zonder toevoegingen. 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *