Gebakken sliptongetjes

Een heerlijk gerecht wat ook nog eens snel klaar is.

Gebakken sliptongetjes

Als je weinig tijd hebt en snel iets verrukkelijks op tafel wilt zetten dan is vis altijd een goede optie.
Sliptongetjes zijn heerlijk mals en zacht. Maak er een lekkere salade bij en je hebt een feestmaal wat in nog geen 20 minuten op tafel staat. 

De kwaliteit van je ingrediënten bepaalt voor een groot deel de smaak van je gerecht. Koop vis altijd bij een goede visboer.  Vraag de visboer om de koppen ervan af te snijden en de buitenrandjes (graatjes) te verwijderen. Je kunt dit natuurlijk ook zelf doen. 

Sliptongetjes – 2 personen

Ingrediënten
4 sliptongetjes
bloem
Roomboter
Extra vierge olijfolie
1 citroen
Peper en zout

Spoel de sliptongetje schoon met koud water en dep droog met keukenpapier. Strooi peper en zout over beide kanten van de visjes. Haal de sliptongetjes door de bloem en schud het overtollige bloem eraf. Smelt 2 eetlepels boter in de koekenpan en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg, als de boter is gesmolten en goed warm is, de visjes toe. Bak ze 2-3 minuten (afhankelijk van de dikte) aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Schep de visjes op een schaal. Leg de citroen er in 4 partjes gesneden bij en sprenkel er mooie extra vierge olijfolie van goede kwaliteit overheen. Ik gebruikte  Elizondo Noviembre (verkrijgbaar in de webshop). Een heerlijke vroeg geplukte olijf (Royal) met een diepgroen gouden kleur en een fruitig en kruidig accent. 

Serveer er een venkel sinaasappelsalade bij en een heerlijk glas Provençaalse witte wijn of rosé.

Eet smakelijk!

Tips en weetjes

Sliptongetjes zijn het hele jaar door verkrijgbaar maar het lekkerst van juni tot september. 

Ik ontdekte recent een heerlijke Provençaalse wijn die ik graag met je wil delen. Kijk eens op de website van Chez Chateau. Ik ben helemaal verliefd op de Chateau Romanin. Tot nu toe de wit en rosé geproefd. Echt goddelijk!

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *