Daslook pesto

Home made pesto met daslook uit eigen tuin

Pesto met Daslook

Daslook pesto

Ik houd ervan om zoveel mogelijk gebruik te maken van producten die het seizoen te bieden heeft. Een paar jaar geleden kreeg ik van mijn moeder een paar daslook plantjes die zij van een neef uit Duitsland had gekregen. Een paar jaar later staat mijn hele perk vol met dit heerlijke goedje. Ik maakte er pesto van.
60 gr. Daslook (gewassen en in grove stukken gesneden)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
60 – 80 gram gemengde ongebrande noten of pijnboompitjes (licht geroosterd)
flinke hand gerapte parmezaanse kaas
1 tl. Geraspte citroenschil
Peper en zout
Aberguina Extra vierge olijfolie 

Doe de daslook, knoflook en noten in een blender of keukenmachine en maal tot een fijne pasta (met de staafmixer kan ook). Roer de kaas en limoenschil erdoorheen en voeg de olijfolie toe tot er een smeuïge pasta ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Je kunt eindeloos variëren in pesto’s met verschillende verse kruiden. Een mix van Daslook en peterselie is ook heerlijk.
Heerlijk door (verse) pasta, op stokbrood en op vlees (vooral varkensvlees en kip).

Tips en weetjes

Daslook is een heel gezond kruid. Het is familie van de ui, knoflook, bieslook en prei. Vooral in Duitsland groeit het volop in de bossen. Daslook bevat veel vitamine C, zeer veel ijzer, maar ook zwavel, mangaan en magnesium. Het werkt bloedzuiverend, heeft een reinigende werking op de maag, lever en de darmen en werkt preventief tegen hart- en vaatziekten. Daslook hoort met recht thuis in de categorie superfoods.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *