Casa Vinuela

In het zuiden van Spanje in Andalusie iets ten oosten van Malaga ligt deze boutique villa verscholen in de bergen

Onze Spaanse Casa!

Het was mijn bedoeling om met enige regelmaat een nieuwe blog te publiceren maar in oktober 2021 kwam er iets op ons pad wat het afgelopen jaar onze volledige aandacht heeft gevraagd.
We hebben een huis gekocht in Andalusië. 

Met enige regelmaat komen wij in de Axarquia (een streek in de provincie Malaga) en filosofeerden dan regelmatig over het hebben van een huis in deze regio. Je kunt erover blijven dromen maar je kunt ook actie ondernemen en de mogelijkheden verkennen. Zo gezegd zo gedaan. Zomer 2021 hebben wij een makelaarsstel ontmoet en hen de opdracht gegeven om in de omgeving, op basis van door ons ingegeven criteria, een selectie te maken. Oktober 2021 planden wij een lang weekend en na een paar bezichtigingen sprong er 1 huis met kop en schouders bovenuit. Na een tweede bezichtiging besloten wij een bod te doen. Diezelfde middag, twee telefoontjes later waren wij de toekomstige eigenaar van Casa Vinuela. 

Terug in Nederland begon het regel- en planwerk. In november een weekend terug om in te meten en vloer- en badkamer tegels, sanitair, badmeubels etc.. uit te zoeken en te bestellen. De overdracht was immers al op 22 december. Daarnaast zoeken naar een aannemer, loodgieter, elektromonteur, afvalcontainer en nog veel meer. 

In de tussentijd in Nederland op zoek gegaan naar meubilair, servies, bestek (lang leve de actie van AH) en andere zaken die je in huis en keuken nodig hebt. Medio december alles op transport gezet en 21 december 2021 met volgeladen auto richting Vinuela. 

Na 3 weken opruimen, slopen, schuren en schilderen kon Rafa, onze aannemer aan de slag met het leggen van een nieuwe tegelvloer en de badkamers. Iedere dag kregen we van hem foto’s en filmpjes van de vorderingen. Supertof om te zien hoe snel het allemaal ging.
In februari was het grootste gedeelte klaar en zijn we met 2 dochters een lang weekend die kant opgevlogen om alles schoon te maken. 

Afgelopen maart wederom 3 weken die kant op en zijn wij geholpen door een goede vriend en zoon en vriendin bij het maken van een nieuw dak op de buitenkeuken, het plaatsen van een nieuwe keuken, het schoonmaken van het terras waarop 16 jaar alg was aangekoekt en nog veel meer kleine en grote klussen. 

April en mei nog een lang weekend geweest om alle losse eindjes af te ronden en in juni nog een laatste keer ter voorbereiding op de eerste huurders. 

In die periode hebben wij een Nederlands echtpaar ontmoet die in de buurt wonen. Zij boden aan om onze keyholders te worden en een oogje in het zeil te houden. Tevens zorgen zij ervoor dat onze gasten worden ontvangen, het zwembad en de tuin worden onderhouden en dat de schoonmaak wordt aangestuurd. 

Al met al een heel project wat niet vanzelf is gegaan maar mede dankzij de hulp van veel lieve mensen is gelukt. Inmiddels zijn we al een aantal huurders verder in Casa Vinuela en tot nu toe zijn de reacties zeer positief zie ook de recensies op de website. Ben je nieuwsgierig naar onze casa? Lees meer op www.casa-vinuela.com.

Tips & weetjes

Blijf op de hoogte en volg ons op Instagram @casa_vinuela

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *